tirsdag den 23. september 2008

Det var så den sæson...

… eller i hvert fald næsten. Er det kun mig, der føler, at efterårssæsonen bliver kortere og kortere??? DM Mellem, Lang og Ultralang afviklet på 22 dage – og vupti kan man begynde at planlægge vintertræningen!

Det betyder også, at efterårssæsonen har været uden opdateringer på min blog – det vil jeg hermed forsøge at rette lidt op på:

DM Mellem
Efterårets første DM foregik på Sjælland – nærmere bestemt Borupskovene, hvor Helge Lang og Køge OK havde lavet et rigtigt flot og publikumsvenligt stævne med fine baner (enkelte efterspurgte lidt større variation i stræklængder, men det er en detalje). Personligt fik jeg en dårlig start med stort tidstab på post 1 og 3, og så var jeg hentet af RunO med 2 min. Vi lå så og battlede på resten af banen, hvilket dog ikke var til gavn for nogen af os; han lokkede mig op i tempo, og det blev til alt for mange småsvaj. I mål var jeg noget overrasket over kun at være 3 min efter Jamie, der vandt, men så også lidt overrasket over, at det så kun rakte til en placering som nr. 15. Kort med vejvalg findes i RouteGadget.

DM Lang
Da DM Mellem talte som udtagelse til DM Stafet, fik jeg lov at stå over denne (løb dog med på lidt af førsteturen og førte på både post 1 og 2(!)) og spare kræfter til dagen efter, hvor 16,5 km udfordrende orientering på Rømø ventede. Desværre vil dette løb blive husket for den indlagte butterfly i det, der på kortet fremstod som en detaljefattig tæthed 1, men som af mange løbere blev opfattet som en detaljerig tæthed 2. Hvorvidt det var kortets eller mine manglende o-tekniske evners skyld skal jeg ikke gøre mig klog på, men i hvert fald mistede jeg en hel del tid her og blev hentet af Christian Bobach med 8 minutter. Men da også store teknikere som Flemming J og Chris T smed adskillige minutter i området, kunne det jo tyde på, at der var noget galt… TJ har lavet en fin analyse, som viser, at det var de bedste, der vandt, hvilket jeg overhovedet ikke vil betvivle. Alligevel er det frustrerende efterfølgende at ligge ude på heden og spidde post efter post, og alligevel føle, at det er lidt ligegyldigt, om man rammer disse eller om man svajer og mister 15 sek hist og pist, når man først har været inde i tætheden og dreje på det store lykkehjul… Kort med vejvalg findes i RouteGadget.

DM Ultralang
DM Ultralang er der egentlig ikke så meget at sige om. OK Roskilde havde lavet et fint løb med nogle rigtig gode langdistancebaner i Skjoldnæsholm. Der var mange brændenælder og i hvert fald i et enkelt tilfælde blev vi sendt ret unødigt gennem en bunke af disse, men ellers er der ikke andet at sige, end at Rasmus Djurhuus bare løb alle andre i sænk. Selv var jeg lidt skuffet over at være et helt kvarter efter (som nr 6 – 11 sekunder efter langdistancekongen (ja, det er ham, der er den ægte – beklager, René!) Flemming J), men dels lavede jeg nok lidt for mange småbom undervejs, dels løb jeg simpelthen ikke stærkt nok. Kort med vejvalg findes i RouteGadget.

Fremtiden
Som nævnt ovenfor, så er sæsonen jo nærmest slut. De næste uger indeholder ganske vist flere spændende aktiviteter, fx divisionsfinale, EYOC og efterfølgende træningslejr med U-16-landsholdet i Schweiz, Smålandskavlen og Jættemilen, men derfor kan man alligevel godt begynde at skue lidt fremad. Som konsekvens af manglende tilbud fra forbundets side, har jeg det seneste år samarbejdet med Rune Larsen og AimHigh omkring træningsplanlægning mv, hvilket jeg absolut kun kan anbefale andre! Alligevel føler jeg nu behov for at være mere fri og have plads til at gøre mere impulsive, sjove og ’dumme’ ting med min træning. Derfor kan jeg også sagtens forestille mig, at det ikke nødvendigvis bliver DM’er og ranglisteløb, der får højeste prioritet til næste år. I stedet overvejer jeg fx maraton, bjergløb, fjällorientering eller lignende – og så er der jo selvfølgelig også klassikere som Wild West, eXtrem Maraton – og Nytårsstafetten;-) Men der er jo også et 10-mila på ’hjemmebane’, så mulighederne er mange...

Ingen kommentarer: