søndag den 9. november 2008

Danmarks 5. bedste orienteringsløber...

... er der næppe mange (ikke engang mig selv), der vil påstå, jeg er. Ikke desto mindre er placeringen (vist nok?) facit i årets Trimtex Cup efter dagens finale (efter CC, TJ, Søes og Djurhuus), så om ikke andet må man sige at aktivitet belønnes...!

Weekenden startede med FIF's glimrende initiativ med sprint i Hillerød by, hvor Rasmus Folino havde fået kringlet en glimrende bane rundt i byen. 3,1 km med hele 25 poster - hvoraf de 16 lå indenfor den første gode kilometer, så det var om at holde tungen lige i munden for ikke at tabe tid. Specielt i starten var det således svært at komme op i tempo uden hele tiden at komme på efterkant i sin orientering. Det lykkedes ikke rigtig for mig, og da jeg samtidig overså et vejvalg på strækket 18-19 (eller rettere sagt, fik set en forhindring på lige-på-vejvalget, der ikke var der), hvilket kostede 31 sekunder. Alt i alt blev det således lidt for mange tidstab og en placering som nr. 16 - næsten 1½ minut efter vinderen og 18 års fødselaren, Rasmus Thrane. Se mere her.

Weekendens højdepunkt var dog Jættemilen, der denne gang bød på 25,1 km med 54 poster i Grib Skov Nødebo. Banelæggeren havde fået lagt en fin bane med både gaflinger og to butterfly, og rigtig meget terrænløb - så det var sjovt - i hvert fald indtil, jeg gik i stå efter ca 1½ times løb. Resten blev en lang kamp, hvor jeg også måtte lade TJ løbe fra mig, selvom han flere gange stoppede op og spurgte til verdenshjørnerne (han havde ødelagt sit kompas tidligt i løbet). Præstationen taget i betragtning var jeg således fint tilfreds med min 6. plads, men der var dog et helt kvarter op til Søes, der er rigtig godt løbende i øjeblikket...

Løbet sikrede samtidig THOK sejren i holdkonkurrencen i årets Trimtex Cup, men det holdt nu hårdt. Vi skulle ganske vist blot gennemføre med tre løbere og havde fem på startlisten, så den skulle være ret sikker. Men med tre afbud var vi lige pludselig rigtig pressede. Heldigvis troppede Jesper DJ op 14 minutter før start med intension om at eftertilmelde sig i H35 - han blev hurtigt overtalt til en tur i H21 i stedet og sikrede dermed THOK holdsejren - stort Jesper!

Kort fra weekenden følger herunder:

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Selvfølgelig er du blandt de 5 bedste o-løbere i Danmark. Alt andet ville jo være at sige, at jeg ikke er blandt de to bedste. Og det ved vi jo begge godt, at jeg er......
Thomas

Anonym sagde ...

Jeg har lige en korrektion - du er da vidst kun den 6. bedste. Christian Bobach slår dig vidst???
:-) Thomas

Michael Sørensen sagde ...

Øv - du har ret (var ikke lige klar over, at Christian havde gennemført, da jeg skrev - derfor også spørgsmålstegnet)!

Anonym sagde ...

Godt skrevet MHS & TJ

Er der ikke noget med, at DOF mangler en general ? ... Noget for sjant-TJ ? ... eller sømanden ?

MVH
Danmarks 5.bedste i 1990 (lige efter AM, FJ, JtM, THN og ... og . JensHansen eller RØ ... ;-)

Rasmus Søes sagde ...

Jeg synes du er dygtig:) Håber da du har tid til ranglisteløb næste år også!