mandag den 24. december 2007

Weekend i Skåne

Juleugen indledtes med en hurtig lille mini-weekend samling på Åhus Strand. Fredag aften stod på nattræning med Pan på Kjuge Kull og lørdag distanstræning på Balsberget (se kortet herunder). Herefter gik svenskerne på juleferie, mens RunO og jeg lige nappede et par gamle SM-baner lørdag eftermiddag og søndag formiddag, inden turen gik hjemover til god julemad (forhåbentlig bedre end svenskernes kötbullar og skinke)! Træningsmæssigt, vil den kommende uge primært stå længere lavintensitetsture, inden formopkøringen til årets vigtigste stafet...

Glædelig jul til alle!

mandag den 17. december 2007

Besøg hos Monster i Oxford - og o-løb i Wales

Weekenden stod på besøg hos Monster i Oxford. Det blev en rigtig hyggelig weekend i godt selskab med fin mad, træning og hygge. Lørdag tog vi et 'hutigt' smut til Wales og løb en 4-i-1-træning på nedenstående kort (forsøg selv at udtale navnet)! Efter Følg John, kortdistancebane, 2 monster-langstræk og en afsluttende fin-o-bane havde uret også sneget sig over 3 timer...

søndag den 11. november 2007

Jættemilen

Efter nogle rigtig trælse måneder er det de seneste par uger gået voldsomt fremad:-)Achillessenen brokker sig kun ved særlige lejligheder, så nu mangler der blot at indhente lidt form, men med 4-5 måneder til sæsonstart skulle det jo nok kunne nås...!

I dag turde jeg således stille op i langdistanceløbet Jættemilen, der i år ganske vist blot var 21,2 km i Grib Skov Mårum, og således blev løbet på under to timer.

Startfeltet var ikke imponerende, men jeg fik en god battle med Anders Konring og PG Lund, der ganske vist begge havde alle butterflies i modsat rækkefølge af mig, men som jeg alligevel fik set en del til. Efter første gang butterfly var vi således helt lige. På strækket 17-18 tjente Anders over ét minut på at løbe langs indhegningen og den næste halve time gik med at lukke dét hul. Det lykkedes umiddelbart før de sidste butterflies. Men så var kræfterne ved at være brugt op og Anders tjente ca 45 sekunder rundt på disse. Selvom jeg på starten af hjemturen kunne skimte Anders i horisoneten, kom jeg ikke nærmere og med et par småbom på post 44-45-46 måtte jeg resignere. Da Philip til sidst nærmede sig bagfra, måtte jeg dog øge til sidst for at sikre mig andenpladsen, 2.58 min efter Anders.

Selvom det selvfølgelig aldrig er sjovt at blive slået af en junior - eller nogen som helst andre - var det en fed dag i skoven med godt (men koldt) vejr, gode baner med noget nær 100 procents terrænløb, og bortset fra afslutningen synes jeg egentlig det gik ganske fornuftigt både fysisk og teknisk. Tillykke til Anders, der bare var en tand bedre i dag!

søndag den 21. oktober 2007

U16-samling i Eksjö

4 dages samling med U16-landsholdet i Eksjö bød på flot men koldt vejr, fede terræner og fin stemning, og alle kom forhåbentlig hjem en god erfaring rigere...

søndag den 14. oktober 2007

Dansk mester for klubhold

For første gang i klubbens historie deltog Tisvilde Hegn OK denne weekend i finalen i DM for klubhold - og det blev til en meget overbevisende sejr med Silkeborg og FIF på de følgende pladser. Begge klubber var ramt af en del afbud pga juniorlandskamp, men selv uden denne hjælp, tror jeg THOK havde hjemført sejren takket være stor bredde og ikke mindst de mange talentfulde ungdomsløbere!

Selv havde jeg fornøjelsen af at være favorit på bane 1 - og det levede jeg da selvfølgelig op til;-) Men det holdt godt nok hårdt efter blandt andet et bom på næsten 5 min(!) på post 9. Herefter måtte den bare ha' noget gas på hjemturen. Dette kostede dog endnu nogle tidstab, men til slut var jeg dog 2 minutter foran FIF's Kasper Andersen. At tiden dog ikke var imponerende blev understreget af, at Flemming Jørgensen senere løb banen som åben bane 4.23 min hurtigere end min tid!

Nu skal man jo normalt forsøge at finde årsagen til tidstab hos sig selv, men alligevel må man dog ha' lov at konstatere, at kortet på flere punkter levede op til vestjysk standard. Således var jeg ikke den eneste, der rendte rundt på ret så store bakketoppe i området nord for post 9, hvor der slet ikke er tegnet sådanne på kortet (bemærk i øvrigt definitionen)! Og allerede på dette tidspunkt af banen havde jeg oplevet så mange skævheder på kortet, at jeg, da jeg stod det sted, hvor jeg troede posten skulle være, ikke straks tænkte, som man jo retteligt bør: "posten er her ikke - altså er jeg ikke det rigtige sted", men derimod "hmm - hvor mon de så har sat den"...

Når dette er sagt, var det rent faktisk en spændende bane med god afveksling og både teknisk og fysisk udfordring! Og så var det en fantastisk stemning i Tisvilde-lejren hele weekenden - så tak for en rigtig god tur!

mandag den 8. oktober 2007

1 uge - 2 stafetter

Den forgangne uge bød på hele to o-stafetter, men unægteligt to forskellige af slagsen:

Onsdag aften var der 8 hold á 2 løbere til start i Natuglestafetten på dansepladsen i Slagslunde.
Lørdag var der 360 hold á 25 løbere til start i 25-manna på flygplatsen i Riksten.

For tredje år i træk havde jeg glæden af at løbe på hold med natræven Thomas og for tredje år i træk blev det til sejr. På førsteturen havde jeg fornøjelsen af at følges rundt med Anders Konring, og da fire øjne især om natten ser bedre end to, var det nok noget vi begge profitterede af. På slutningen af banen havde jeg taget teten, men et skævt udløb fra næstsidsten kostede muligheden for at skifte først. Det havde dog ikke den store betydning, for Thomas satte det på plads ved efter halvdelen af banen at rykke fra Casper Wraa. O-teknisk støste diskussion gik på, om de valgfrie poster skulle tages i rækkefølgen EDCAB, som jeg gjorde eller Thomas' valg DECAB. Forskellen er næppe stor...

Mens jeg havde løbet Natuglestafet før, blev det debut på 25-manna - og første stafetstart for Pan Kristianstad. Det blev en lang weekend til og fra Stockholm, men en oplevelse at løbe en så stor stafet, der samtidig er meget mere kompakt end fx Tiomila. Pan opnåede en hæderlig 39. plads, men selv løb jeg et rimelig ringe løb på 5. turen med alt for mange bom i et ellers ret simpelt terræn. Specielt post 4, 8 og 13 kostede tid, og det må man sige var alt for stor bomfrekvens, men også størrelsen af bommene var uacceptabel stor. Det må gøres bedre ved næste stafetstart, Smålandskavlen om 3 uger. Lørdag aften stod den på 25-manna fest og søndag en sightseeing-jog i Stockholm by.

mandag den 10. september 2007

En træls sæson

Med den netop afviklede DM-weekend på Møn, afsluttedes sæsonen 2007 stort set også. Tilbage står kun nogle mindre løb, suppleret med to svenske stafetter (25-manna og Smålandskavlen) med Pan-Kristiansstad. Dermed er det også tid til at kigge lidt tilbage på den forgangne sæson.

Med A-landsholdsudtagelse og DM-guld i stafet - begge dele for kun anden gang i karrieren - kunne evalueringen jo umiddelbart se ganske positiv ud. Sandheden er dog en anden, dels kom begge ovenstående resultater på en noget billig baggrund i et år, hvor niveauet i dansk herreorientering nåede et historisk lavpunkt, dels havde jeg selv et år, der blev spoleret af alt for mange afbræk i form af skader og sygdom.

Ovenpå en rimelig fornuftig vintertræning - taget arbejdssituation mv. i betragtning - blev sæsonen ikke, hvad jeg havde håbet på. Lad mig prøve med en lille opridsning af op- og nedture: Formen var i marts ganske fin, hvilket jeg blev bekræftet i på de to sydsvenske klassikkere, Skånemixen og Hallandsstafetten. Sygdom i ugen op til Spring Cup gjorde min indsats på Klassisk noget bleg, til gengæld var jeg klar til den korte tur på stafetten, der blev en sjov oplevelse, der endte med en fin 2. plads. DM-sprint, der ellers ikke er min favorit resulterede også i en tilfredsstillende 4. plads (igen dog på en noget billig baggrund i et ret tyndt felt). Et kraftigt vrik i midten af april spolerede en ellers spændende træningsperiode og var tæt på at sætte mig ud af spillet til NOC-testerne. Jeg fik dog haltet mig rundt til en udtagelse (hvilket vidst mest af alt skyldes andres mange fejl). På NOC var jeg desværre generelt ikke dygtig nok i min orientering, og det blev resultatmæssigt noget under forventet - med stafetten som eneste undtagelse, hvor jeg - efter en fremragende førstetur af TJ - fik lov at boltre mig med nogle af verdens bedste på 2. turen, hvillket var en fed oplevelse!

Kombinationen udtagelse og efterfølgende mindre vellyket NOC, stillede (mystisk nok) én allerbagerst i den efterfølgende landsholdskø, så de følgende måneder skulle stå på fornuftig træning frem mod efterårets konkurrencer (først og fremmest VM-testerne), men sådan blev det ikke helt. Et trykket ribben ovenpå en mosefodboldkamp kostede to uger uden højintensitet og senere satte en influenza-agtig ting mig ud af spillet i tre uger, inkl. min uge i de fantastiske terræner på TD-centeret i Østerdalen. Fra midten af juli har en betændt venstre achillessene spoleret muligheden for store løbetræningsmængder - specielt når det gælder højintensitet, terræn og bakker - og der er jo nu engang det, man bliver god af, samt evnen til at løbe max på både VM-tester og DM-mellem. Endelig var sidste uges maveonde meget tæt på at koste mig deltagelsen af DM-stafet, ligesom den - i kombination med achillesenen - umuliggjorde gennemførsel af DM-lang.

Så alt i alt en træls sæson - især i betragtning af, at den tegnede rimelig lys i marts. Og særligt træls, fordi jeg i så mange perioder har været forhindret i at træne det, som jeg gerne har ville, grundet skader og sygdom. Og hvorfor så det, skal man jo spørge sig selv! Og også her er svaret lidt træls - nemlig at jeg ikke umiddelbart kan se, at jeg gør noget forkert. Jeg synes selv, jeg spiser og sover fornuftigt, så jeg ikke har 'fortjent' at være så meget syg. Mht skader har det typisk været nye ting, der er kommet og forsvundet igen - med undtagelse af achillessenen, som nu har varet i 7 uger. De næste uger vil jeg forsøge at træne mere alternativt med lidt spinning mv for at aflaste noget - og så håber jeg, det er gået i sig selv inden vintertræningen for alvor skal igang!

Og hvad så med fremtiden? Man kan godt blive forledt til at synes, det ikke er værd at satse så meget, når man gang på gang bliver slået ud af det ene eller andet. Men på den anden side, så træner jeg jo mest af alt, fordi det er fedt at træne og være i god form, når der er sjove løb rundt omkring, og knap så meget for satsningen i sig selv. Så jeg ender jo nok med at klø på lidt endnu - og der er jo også snart en vigtig Nytårsstafet, der skal løbes...;-)

søndag den 9. september 2007

DM-stafet-guld

Så er det ved at være lang tid siden, at der er føjet nyt til denne blog. Og det med god grund - en sæson præget af skader og sygdom har fortsat med achillessene-problemer og i den seneste uge også en maveforgiftning. Sidstnævnte kostede mig en 2. plads i Skovsyreløbet og en præmie på 300 kr - penge der dog i dagene derefter blev sparet på madbudgettet...;-)

Da maven artede sig rimeligt fredag valgte jeg at stille til start på DM-stafet lørdag i Klinteskoven på 1. tur på Tisvildes 1. hold (som erstatter for TJ, der samtidig var på vej hjem fra militær-VM i Kroatien). Det blev dog en hård dag på kontoret - en uge uden seriøs madindtag havde tærret på energien, så der var kun viljen at løbe på i et løb, hvor alle andre klubber dog også var svækket af afbud fra syge eller skadede løbere. Og det gik da også hæderligt, selvom jeg til sidst måtte slippe Bjarne Knudsen fra de formodede værste konkurrenter, Fåborg OK. Med gode løb af RunO og Jamie på de sidste to ture, var det dog ikke nogen katastrofe, og vi endte med at sikre os en rimelig komfortabel sejr med et forspring på Fåborg, mens Søllerød OK noget overraskende tog bronzen.

Se resultater her. Med sejren fik jeg personligt min 2. DIF-guld og samlet 10. medalje som senior - fordelt på 6 individuelle og 4 stafet.

Søndag stod på langdistance også i Klinteskoven, men dette rakte hverken mave, energi eller achillessene dog til, så det blev blot til en tredjedel bane for mit vedkommende, hvorefter jeg i mål kunne se Jamie og Anne KO begge sejre med næsten 10 minutters forspring.


søndag den 12. august 2007

Betændt achillessene - øv

De forgangne to weekender har budt på rigtig spændende konkurrencer, hvor jeg havde set frem til at måle mig mod alle landets bedste orienteringsløbere. Desværre har en betændt achillessene sat en stopper for det, idet jeg ikke har været i stand til at strække igennem og i stedet har løbet småtrippende både på sti og i terræn. Især ujævnt og kuperet terræn har den lille satan ikke brudt sig om.

Jeg har (fornuftigt eller ej) valgt at løbe alle fire løb alligevel, og selvom det teknisk set er gået fornuftigt, har resultaterne ikke været acceptable. En kort opsummering hedder en 11. plads på mellemdistancetesten, en 18. plads på langdistancetesten, hvor jeg residerede en del på sidste halvdel og 12. plads på DM-mellem, hvor det teknisk gik rigtig godt, men hvor tempoet var 5½ minut for langsomt. På dagens Midgårdsorm fik jeg lov at føre fra start til slut på 4. turen, men var ikke i stand til at opbygge det forspring, vi ellers havde 'planlagt', vi skulle ha' på dette tidspunkt af stafetten. At jeg sprang en post over og måtte løbe tilbage med et tidstab på ca. 1.15 til følge, hjalp selvfølgelig heller ikke på det. Til slut blev det en 3. plads efter Pan og FIF.

Mens du herunder kan studere weekendens kort, vil jeg se frem til en uge med cykling, løb i vand og andre herlige alternativer til løbetræningen - øv...!

onsdag den 1. august 2007

Slovenien

OO-cup eller Slovensk 5-dages dannede rammen om en god uge i det lille land, der på mange måder kan sammenlignes med Østrig og Schweiz. En imponerende natur med flotte bjerge, men også 43 km Adriaterhavskyst og en rigtig hyggelig hovedstad.

Også selve stævnet imponerede os - en ganske lille flok arrangører havde styr på det hele, og vi blev budt på 5 gode løb i spændende og meget forskellige terræner. Efter en 3. plads på første etape, der var stævnets kongeetape i et monsterdetaljeret område, hvor jeg trods et rigtig godt løb rundede 10 min/km, gik de efterfølgende etaper lidt blandet. Til slut blev det til en placering som nr. 19 og (klart!!?!) bedste dansker i det 119 mand store startfelt. De 5 kort er samlet herunder, og resultaterne findes her.

En række billeder fra turen ligger i fotoalbummet.



torsdag den 19. juli 2007

OK Pan-Kristianstad

Om ikke før, så skulle klubskiftet nu være officielt med præsentationen på Pan's hjemmeside: http://www.pan-kristianstad.nu/visanyhet.php?articleID=573

Næste start i den sort/røde dragt bliver næste torsdag, når Slovensk 5-dages (OOCup) indledes. Det tegner til at blive et rigtig sjovt stævne, som hele 115 danskere har valgt at rejse ned til - og det forstår man jo godt, når man ser korteksemplet fra 1. etape herunder. Se mere om stævnet på: http://www.oocup.com/

søndag den 15. juli 2007

Klubskifte

Efter 2½ år i Farum-Tisvilde OK blev det forud for weekendens svenske Elitserie til klubskifte. Den nye klubdragt bærer påskriften OK Pan Kristianstad. Et klubskifte er naturligvis altid en svær beslutning, men ambitionsniveauet i FTOK - og også resultaterne - har i min tid i klub været dalende, senest dokumenteret med de seks ikke-skadesbetingede afbud til Jukola-førsteholdet. Jeg glæder mig derfor i stedet til at prøve kræfter i den svenske storklub, der i tidens løb har haft adskillige danskere i sin stab, og lige nu får jeg fornøjelsen af at blive klubkammerater med Rasmus Søes og Rune Olsen - foruden verdensklasseløbere som Johan Modig og Andrej Khramov. Det skal understreges, at jeg nationalt fortsætter for Tisvilde Hegn OK.

Debuten i Pan-dragten foregik som sagt i weekendens Elitserie, der havde netop Pan som arrangør. Desværre blev det en noget ussel debut. Lørdagens mellemdistance i Äspet-Yngsjö bød på alt for mange bom, mens søndagens langdistance i Degeberga blev en barsk affære, hvor jeg allerede halvvejs på banen måtte drosle ned til et 'overlevelsestempo'. På daværende tidspunkt havde jeg ellers hentet Rune Monrad med 8 minutter, men han formåede at løbe 7.11 min fra mig på hjemturen. Den barske bane, der kan ses herunder, blev vundet af sprintspecialisten(!) Martin Johansson i tiden 1:44:04, mens over halvdelen af feltet rundede de to timer!

søndag den 8. juli 2007

DM på 10.000 meter

I et øjebliks kådhed havde jeg fået tilmeldt mig til DM på 10.000 meter på Århus Stadion fredag aften! Desværre bød denne uge også på mathed ovenpå sidste uges sygdom. Løbet fredag aften var derfor ugens første løbepas og første højintensitetstræning i 17 dage! Forventningerne var da også noget neddroslede - ved tilmeldingen havde jeg håbet at kunne løbe 32:30 (svarende til 3:15 min pr km), men nu valgte jeg at lægge ud i 3:20 tempo i stedet. På papiret gik det da også fint, idet 5 km blev passeret på præcis 16:40, men så var kræfterne også brugt helt op, og på den næste kilometer tabte jeg hele 15 sekunder - uden at få mere energi af det. Herefter valgte jeg at udgå i stedet for at kæmpe rundt til en alligevel ubrugelig tid, der sikkert ville nærme sig de 35 minutter. Ærgerligt nok, men alligevel lidt fremgang med helbredet. Nu skal jeg bare blive helt frisk inden den kommende weekends to Elitserieløb (og svenske VM-tester) i Skåne. Det bliver fedt at få lov at måle sig med de bedste svenskere i terræner, der passer mig særdeles godt!

mandag den 2. juli 2007

TD-Sommercenter i Østerdalen

Straks efter hjemkomsten fra Ungarn gik turen til Norge og årets TD-sommercenter i Østerdalen. Desværre havde turen med U-16'erne igen (for tredje gang af tre mulige i år - mon man kan være allergisk?) medført sygdom i form af ondt i halsen og let feber. Træningsmængden blev derfor ikke så høj og intensiteten om muligt endnu lavere... Det tekniske udbytte blev dog ok i de de spændende terræner. Faktisk kørte det teknisk ganske udmærket og som ugen skred frem og kroppen begyndte at få det bedre, blev de kåde juniordrenge (plus) også sat på plads, når de ikke skærpede sig...

mandag den 25. juni 2007

EYOC - en kæmpe oplevelse for alle

De sidste 4 dage er tilbragt i Eger, Ungarn, hvor Danmark for første gang deltog i EYOC (European Youth Orienteering Championships). Og det var en kæmpeoplevelse for alle. Et velorganiseret stævne med over 350 deltagere fra 28 nationer, gode baner og rig mulighed for at måle sig med nogle af Europas bedste.

Stemningen var høj blandt de danske løbere (og ledere) både før, under og efter, så ingen tvivl om, at de 8 danske løbere er kommet hjem en stor oplevelse rigere. Rent resultatmæssigt skal Camilla Søgaards 4. plads på langdistancen og dermed tur på præmiepodiet selvfølgelig fremhæves, men mindst ligeså vigtigt at der over hele linien blev leveret fornuftige resultater og ingen 'faldt igennem'!

Endnu engang tak til alle for en rigtig fed tur!!!


tirsdag den 19. juni 2007

Her er styrtet!

Det kommer efter ca 24 sekunder af videoen fra Jukolastarten. Men i al beskedenhed, så kommer jeg da rimelig hurtigt på benene igen: http://www.youtube.com/watch?v=J4rLgAMR0tI&eurl=http%3A%2F%2Fworldofo%2Ecom%2F

mandag den 18. juni 2007

FTOK nr. 62 til Jukola

Verdens største orienteringsstafet blev denne weekend afviklet i Lapua ved Vasa godt 350 km nord for Helsinki. Det medførte stort set dagslys hele natten igennem og i hvert fald på min egen 1. tur.

Når 1370 løbere skal sendes i skoven på én gang, er man glad for sin startposition i foreste række og taktikken var da også klart at komme ud over stepperne, så jeg kunne komme frem, hvor det var muligt at se skoven for bar løbere. Selvom der blev givet gas fra start fik jeg tilkæmpet mig en position som 3'er i udløbet, men op mod startpunktet skete det, der ikke måtte ske - jeg faldt. Med 2734 pigsko bag sig gælder det om at komme rimelig hurtigt på benene igen, og det lykkedes, men udgangspositionen blev ikke helt så gunstig som håbet.

Jeg fik dog lagt mig fornuftigt i feltet og så blev der ellers løbet stafet, som når det er bedst. Desværre var vi en flok, der bommede næsten halvandet minut på en ellers ugaflet post (170), men derudover syntes jeg det gik fint. Jeg var derfor lidt skuffet over at skifte 5 minutter efter teten, men et studie af masterkortet afslører, at jeg havde ladet mine holdkammerater ta' inderbanegaflingerne. Specielt post 84 (fremfor post 172) og 49 (fremfor 43 eller 80) var ikke just 'vindere'.

Men jeg kunne dog sende Grønnegaard ud på en fornuftig 53. plads, hvilket han til fulde udnyttede og løb os op på 36. pladsen, som var holdets bedste placering gennem løbet. Vi var desværre ramt af afbud fra hele 6 stamløbere, så selv med Carsten hjemme på visit var forhåbningerne ikke skruet særlig højt op. Det gik da også lidt blandet gennem morgenen, inden Jamie kunne løbe FTOK i mål på til en placering som nr. 62, hvilket dog var nok til at blive klart bedste danske hold (både Pan og SCOK havde fejlklip, men havde nu ikke slået os alligevel).

Ellers var det som sædvanligt en fed tur til Jukola med for det meste fint vejr, gode træningerne, Stendevad som kok og overværelse af årets første World Cup afdeling, hvor sidstnævnte dog stod tilbage som et lidt usselt arrangement - der er nogen, der skal arbejde med det koncept - en ringe sprintbane, der afgøres i et lille hjørne af en mennesketom Jukola-stævneplads med manglende resultatformidling på trods af hele to storskærme får altså svært ved at hidse de få tilskuere op for alvor.
Nedenfor billeder fra den fælles FTOK/SCOK 'Mega Giga Magic Power Park', Jamie på vej i mål og Jukolakortet med mine vejvalg.


tirsdag den 12. juni 2007

CityOrienteringsløb på Kastellet

Inden turen til Jukola og i forlængelse af den afgående sportschefs afskedsreception var der god mulighed for at få lidt fart i benene ved aftenens CityOrienteringsløb. Sværhedsgraden var ikke overvældende, så der var ingen undskyldninger for ikke at lade benene rende alt, hvad de havde lært.
Det blev til 8,6 km på 42.23, hvilket ikke i sig selv er imponerende, men i det indre København er det jo ikke lige til at løbe lige på hele tiden, ligesom der også skulle tages en anelse højde for trafikken. Og det gik da også udemærket (hvis man ser bort fra forvirringen omkring post 16, som det fremgår herunder). Men under alle omstændigheder blev det til sejr på knap to minutter foran den unge Anders Konring, der der ellers også plejer at kunne flytte fødderne...

mandag den 11. juni 2007

Næste: Jukola

Der har været stille på blog'en i nogle uger - og også lidt stille, hvad angår træning og løb...

De sidste par weekender har stået på bryllupper, hvor Nina, Thomas, Rikke og Rune sagde ja til hinanden (altså ikke alle til alle, men mindre kan jo også gøre det)! Det var nogle vældig fine fester - så tak for dem!!!

Torsdag går turen til Finland for at løbe verdens største orienteringsstafet, Jukola. Der er deltagerrekord i år, så det bliver i sandhed verdens største - og også verdens største samlede start med over 1300 løbere, jeg har fået æren af at være en del af, når 1. turen starter lørdag kl. 23. Desværre er FTOK's hold ramt af masseafbud, så selvom Carsten er hjemme på visit fra NZ, er forventningerne skruet helt i bund. Men det plejer jo at være en ganske hyggelig tur alligevel!

Efter Jukola står den på tre arbejdsdage, inden turen går til Ungarn og EYOC (Ungdoms-EM) med U16-landsholdet. Det bliver utrolig spændende at følge de unge stjerner i deres første optræden i rødt og hvidt!

onsdag den 23. maj 2007

5000 meter på 16.00,22

Trykket ribben eller ej - de kloge ho'der sagde, at det ikke kunne skade at løbe - og så var det jo bare at gøre det - og det gør jo kun ondt, når jeg trækker vejret...;-)

Målet på dagens 5000 meter i baneturneringen på Ballerup Stadion var at bryde 16 minutters grænsen. På forhånd var selvtilliden nok ikke i top, og det var måske lige det, der manglede i sidste ende - men det var tæt på. Efter km-tider på 3.07, 3.11, 3.15, 3.15 og 3.12 viste den officielle sluttid 16.00,22. Selvfølgelig ærgerligt at være så tæt på, men omstændighederne taget i betragtning trods alt en ret positiv oplevelse!

søndag den 20. maj 2007

Polterabend'er, brækket/bøjet ribben og divisionsmatch

Det blev en hård men sjov Kristi Himmelfartsweekend. Torsdag polterabend for Rune med bl.a. sumobrydning, kajakpolo og ølsmagning. Fredag en lang arbejdsdag efterfulgt af polterabend for Thomas med bl.a. musikindspilning, cykel-opgave-løb, overnatning i Grib Skov og mosefodbold lørdag. Sidstnævnte kostede mig desværre et i hvert fald meget ømt (måske brækket/bøjet) ribben, som gav visse smerter ved vejrtrækning i søndagens divisionsmatch i Grib Nord. Jeg kom dog efter en dårlig start hæderligt rundt godt 3 minutter efter Jamie...

søndag den 13. maj 2007

Klarede kun en halv Wild West

Weekenden skulle stå på forsvar af Wild West titlen fra 2005, men det skulle vise sig at udvikle sig ganske anderledes...

Med René Rokkjær i startfeltet blev der lagt et ganske pænt tempo fra start. Da vi var dem, der fandt både post 1 og 2, blev vi enige om at sætte højt tempo over mod 3'eren og så rykke på det umidelbart ret enkle stræk til 4'eren. Denne taktik medførte et 15 minutters bom på post 3, men da hele feltet røg med i bommet, var vi fortsat i spids - og så skulle der bare rykkes over mod 4'eren. Posten viste sig dog at sidde i kanten af en lille lysning inde i et tæthed 3 fyrkrat. Feltet blev slittet, og jeg hørte ikke just til dem, der fandt posten først. Kombineret med yderligere et stort bom på 5'eren, var jeg her næsten en time efter teten og 46 minutter efter René. Da jeg samtidig havde fået ganske ømme knæ efter den kolde kravletur i kratten, valgte jeg at udgå umiddelbart efter madposten (post 12).

René tog titlen med et forspring på 1 time og 2 minutter til Erik Knudsen.

torsdag den 10. maj 2007

3000 meter på 9.21,08

Efter 5 års pause var det tid til comeback på 3000 meter bane. Dengang i 2001 løb jeg 9.02,81 på det firkantede Kolding Stadion, og jeg havde da håbet, jeg kunne komme dernedaf igen i dagens baneturnering på Østerbro Stadion.

Men helt på toppen følte jeg mig ikke og specielt manglede viljen til at kæmpe, da det begyndte at gøre ondt. Det endte med en sluttid på 9.21,08 efter kilometertiderne 3.01, 3.05, 3.15...(!)

Under alle omstændigheder, var det om ikke relevant så i hvert fald ok opladning til weekendens store styrkeprøve, Wild West...

tirsdag den 8. maj 2007

NOC - langdistance

NOC sluttede søndag med en 15,8 km klassisk bane i Almindingen (Bolsterbjerg og Rytterknægten). Der var lagt op til mere traditionel 'dansk' orientering, og de hurtigste nåede da også ned på 5,0 min/km. Jeg løb mit teknisk bedste individuelle løb til NOC, men træthed kombineret med det knap så teknisk udfordrende terræn gjorde, at det igen blev til en placering omkring nr. 50.

Samlet set gik NOC lidt under forventning med dårligt flyd på sprinten, for mange bom på mellem og for dårlig fysik på lang. Den mest positive oplevelse var således stafetten - se i øvrigt DR Sportens indslag - hvor selveste Rasmus Søes roser min indsats...;-)



lørdag den 5. maj 2007

NOC - mellemdistance

Dagens mellemdistance blev afviklet i endnu en lækkerbidsken af et terræn, nemlig Paradisbakkerne.

Lidt for mange post- og vejvalgs-bom specielt på banens indledning og på post 15 gjorde dog, at resultatet blev noget dårligere end håbet. Det endte med en 55. plads - 8 minutter efter Jarkko Houvila.

Igen var det de danske juniorer, der imponerede med guld til Maja og bronze til Søren!

fredag den 4. maj 2007

NOC - sprint og stafet

Halvdelen af de nordiske mesterskaber på Bornholm er afviklet. Torsdag med en fed sprint i Gudhjem By, som krævede en masse hurtige beslutninger og hvor jeg aldrig rigtig kom på forkant med oreinteringen. Det resulterede i en noget middelmådig placering som nr. 47.


På dagens stafet gik det noget bedre. Thomas løb som sædvanlig en forrygende førstetur, og jeg kom også ganske fornuftigt rundt og kunne skifte ca 1½ minut efter teten. Søes havde desværre ikke sin bedste dag på sidsteturen, så vi endte akkurat udenfor top-10, men vi slog trods alt førsteholdet - og det tæller jo også...


Generelt er det juniorerne, der dominerer herovre med guld til Søren Bobach på sprinten og 2xsølv på stafetten. Men måske seniorerne viser andre takter på lørdagens mellem- og søndagens lang-distance...?


Kort med mine vejvalg ligger her:


søndag den 29. april 2007

Skuffende Tiomila

Middelmådige præstationer hele vejen igennem kun krydret med et par reelt dårlige af slagsen rakte kun med nød og næppe til en placering i top 50 - som 3. bedste danske klub - og det var ikke lige det, vi kom efter.

Selv løb jeg en hæderlig 6. tur indtil et 3 minutters bom til sidst sendte præstationen ned i kategorien ej godkendt.

Bortset fra resultatet var det dog fire fine dage med godt vejr i Eskilstuna.

Se resultater på tiomilas hjemmeside. Kort med vejvalg og bom kommer nok snart her på bloggen - indtil da kan en række kortudsnit studeres på OPN.

tirsdag den 24. april 2007

Udtaget til NOC

Trods et ihærdigt forsøg på at løbe mig af holdet ved søndagens sidste testløb, blev det alligevel til en udtagelse til det danske hold ved NOC (Nordic Orienteering Championships) på Bornholm 3-6/5.

4½ år efter min A-landsholdsdebut ved EM i Ungarn og World Cup i Tjekkiet får jeg således igen chancen - og har tænkt mig at gribe den!!!

Først går turen dog til Eskilstuna med Farum-Tisvilde for at løbe Tiomila.

søndag den 22. april 2007

NOC-testløb

Et par uger med sygdom i kroppen og et kraftigt vrik på højre fod i ugen op til gav ikke de store forhåbninger forud for weekendens testløb til NOC. Taktikken var derfor at løbe sikkert og se hvor langt det ville række.

Lørdag gik det over al forventning - og allerede efter 100 meters løb var de to foranstartende indhentet. Jeg havde fornøjelsen af at se en del til Christian Christensen undervejs - og sammenlignet med ham stod jeg nærmest stille i terrænet. Til gengæld blev det til et stort set fejlfrit løb, hvilket (takket være andres fejl) rakte til en 5. plads, blot 2.30 min efter Chris, der vandt.























Søndag var tempoet stadig lavt, og da der samtidig sneg sig en hel del småfejl ind, blev det til en beskeden 13. plads, 5 minutter efter Claus Bloch. Mellemtider ligger i Winsplits for både lørdag og søndag.

søndag den 15. april 2007

U16-samling 13-15/4

Årets anden U16-samling udmærkede sig med fantastisk vejr og endnu engang en masse glade og entusiastiske løbere. En del af fokus lå på sommerens mål for U16-landsholdet: EYOC (Ungdoms-EM) i Ungarn i slutningen af juni.

Nogle havde aldrig været på Himmelbjerget, så vi smuttede lige forbi og beundrede udsigten:

søndag den 1. april 2007

DM-sprint 1. april

Sprint er jo ikke normalt min favorit-disciplin, men denne søndag på Kolding Motorsportscenter blev det nu alligevel til en hæderlig 4. plads i en noget speciel sprint, der på mange punkter mere havde karakter af mellemdistanceorientering. Det meste blev således afgjort på posttagningen på de par poster, der lå inde i den noget diffuse juletræsplantage, hvor jeg også tabte cirka 2 gange 15 sekunder på at græsse lidt på vej ind til 4'eren og reelt bomme 9'eren. Mellemtider ligger her.

søndag den 25. marts 2007

Marts: 3 podieplaceringer med FTOK

Marts måned bød på de tre traditionelle forårsstafetter med Farum-Tisvilde, og det blev en god indledning på sæsonen. Først sejr i Skånemixen (MHS, Jens og Jamie), derefter en 3. plads i Hallandsstafetten (MHS, Jens, Thomas, Jamie) og sidst men ikke mindst 2. plads til Spring Cup stafet (Thomas, Schneider, MHS, Jamie). Læs beretninger på FTOK's hjemmeside.

søndag den 4. februar 2007

La Santa uge 5

Rikke, Rikke, Pernille, Pernille, Rune, Johan og jeg nappede en uge på Club La Santa. Også her kunne vejret have været bedre, men vi nåede da lidt badminton, løb, fodbold, hill run, squash, duatlon, aquatlon, triatlon, sprintorientering, intervaller, spinning, off-road run, svømning, easyline styrketræning, stretch & relax, minigolf, cykeludflugt, tennis, beachvolley, thai bo og aqua fitness...